Træk din regning fra i skat

Montering af luft til luft varmepumpe

Hos Lind Blik og VVS har vi over 40 års erfaring med montering af luft til luft varmepumper og andet VVS-arbejde omkring Herning, Ikast og Brande. Vi går højt op i energivenlige varmeløsninger, og netop derfor har vi satset på montering af varmepumper. Den interesse deler vi heldigvis med danskerne, som flere og flere vælger varmepumpen som deres varmeanlæg i hjemmet og på arbejdspladsen.

Hvordan virker luft til luft varmepumpen?

En luft til luft varmepumpe har sit navn fra måden den virker på. Den udnytter energien i luften udenfor og omdanner den til varm luft, som blæses ind i huset. Luft til luft varmepumpen, ligesom de andre typer af varmepumper, består af en indedel og en udedel, som bliver koblet sammen gennem din husmur.

Luft til luft varmepumpen består af fire hoveddele:

  • Fordamper
  • Kondensator
  • Kompressor
  • Ekspansionsventil

Fordamperen optager energien fra luften, der bliver trukket ind udefra. Her løber et kølemiddel, som koger ved minus 20 grader. Ligesom vand, så fordamper kølemidlet, når det koger, og dampen bevæger sig videre til kompressoren, som hæver temperaturen og trykket i dampen. Derefter fortsætter dampen til kondensatoren.

Kondensatoren sidder i indedelen af luft til luft varmepumpen. Varmen i dampen overføres til luften, hvilket betyder at dampens temperatur falder. I ekspansionsventilen falder trykket og temperaturen yderligere. Når temperaturen og trykket falder, bliver kølemidlet igen til væske. Processen kan nu starte forfra.

Der skal en smule strøm til at holde luft til luft varmepumpen i gang. Men den producerer op til 5 gange så meget energi, som den bruger. Det er dét, der gør den til et klimavenligt varmeanlæg.

Hvor passer en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe passer som udgangspunkt ind næsten alle steder. Det afhænger dog mere af, hvad varmepumpens formål er. Skal din nye luft til luft varmepumpe være hjemmets primære varmekilde, eller skal den være et supplement til et eksisterende varmesystem?

Måske har du allerede fjernvarme, men vil gerne sparer en del på varmeregningen. I så fald er en luft til luft varmepumpe et godt valg til boligens primære rum, som eksempel et køkkenalrum. Så vil du kunne skrue gevaldigt ned for varmen i både køkkenalrummet og i de tilstødende rum.

En luft til luft varmepumpe er perfekt til mindre huse eller sommerhuse, som ikke nødvendigvis kræver store varmeanlæg. Til sommerhuset kan du endda vælge en luft til luft varmepumpe, som kan styres med din telefon. Så kan du starte den inden du kører hjemmefra og møde op til et dejlig lunt sommerhus.

Lyder luft til luft varmepumpen ikke præcist som det, du leder efter, så kan vi selvfølgelig og montere større anlæg som både luft til vand varmepumper og jordvarmeanlæg.

Hvad koster en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe er den billigste type af varmepumper. Det er den, da det er den simpleste form for varmepumpe, da energien overføres mellem samme elementer, luft til luft. Derudover er det den simpleste form for montering, da indedelen ikke skal kobles på husets eksisterende varmesystemer.

Prisen er altid inkl. montering

Vi giver altid et skræddersyet tilbud til dig, hvis du ønsker en luft til luft varmepumpe. Vi giver altid et samlet tilbud på varmepumpe inkl. montering. Derudover indebærer tilbuddet selvfølgelig alle materialer og alle beregninger.

Skal Lind Blik og VVS monterer din nye luft til luft varmepumpe?

Hos Lind Blik og VVS mener vi, at vi finder den bedste løsning gennem tæt dialog med vores kunder. Derfor finder vi altid den bedste løsning til hver enkelt kunde, skræddersyet specielt til deres behov og ud fra deres budget.

Vores mange års erfaring og engagement i klimavenlig energi betyder, at vi har en stor viden indenfor varmepumper, og altid holder os opdaterede på den nyeste viden. Vores montører er desuden KMO godkendte, så de kan montere alle former for varmepumper.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud eller vejledning i forhold til alle typer badeværelser på telefon 97 12 52 27 eller e-mail mailto:info@lindblikvvs.dk.

​Du kan også udfylde vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Alle felter med * skal udfyldes​​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainformation

Lind Blik & VVS A/S

CVR: 29623902

Kontaktinformation

Adresseinformation