Træk din regning fra i skat

Montering af luft til vand varmepumpe

Hos Lind Blik og VVS brænder vi for klimavenlig energi. En luft til vand varmepumpe er et miljøvenligt varmeanlæg til de fleste bygninger. Vi gør en dyd ud af altid at være opdaterede på de nyeste udviklinger indenfor luft til vand varmepumper, så vi altid kan præsentere vores kunder for den bedste løsning.

At skifte fra et gammelt varmeanlæg til en ny luft til vand varmepumpe er således godt for miljøet og kan også spare dig mange penge på din varmeregning. Dét er en investering, de fleste danskere sætter pris på.

Hvordan virker luft til vand varmepumpen?

En luft til vand varmepumpe består af to dele ligesom alle andre varmepumpetyper:

  • En udedel, som udnytter energi udefra og
  • En indedel, som sørger for at fordele energien i hjemmet eller virksomheden

Det er den meget forsimplede forklaring. Forskellen på varmepumperne ligger i, hvor den får energien fra udenfor, samt hvordan den kan fordele varmen i hjemmet.

Luft til vand varmepumpen udnytter energien fra luften udenfor, som den omdanner til varme, der ledes ud i enten gulvvarme eller radiatorer i huset. Sådan opvarmes huset. Derudover kan den også bruges til at opvarme brugsvand, altså vandet i bruseren og vandhanen.

Den tekniske forklaring

En ventilator sørger for at trække luft ind udefra og ind i en fordamper, hvor der er et kølemiddel. Dette kølemiddel koger ved en meget lav temperatur. Faktisk helt ned til minus 20 grader. Når der kommer luft ind udefra, som jo i Danmark er over minus 20 grader, så koger kølemidlet, hvilket får det til at fordampe.

Dampen bevæger sig videre over i en kompressor, hvor trykket får temperaturen til at stige yderligere på dampen. Det er varmen fra dampen, der overføres til centralvarmevandet i huset, hvorefter dampen føres gennem en ekspansionsventil. Her falder både trykket og temperaturen igen, hvilket får kølemidlet til at blive til væske igen. Så kan processen starte forfra.

Hvornår bør man vælge en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er perfekt til helårshuse, som ønsker at skifte deres olie- eller pillefyr ud med et billigere og mere miljøvenligt varmeanlæg. Varmepumper kræver generelt ikke særlig meget vedligeholdelse, så det er også et varmeanlæg, som er nemt at have i et hjem.

Hvis du i dit hjem allerede har radiatorer eller gulvvarme, kan en luft til vand varmepumpe nemt erstatte det gamle fyr. Hvis du ikke har radiatorer eller gulvvarme, er det en større opgave at få det installeret først.

Vi har installeret mange luft til vand varmepumper i villaer og kontormiljøer i Herning, Ikast og Brande.

Luft til vand varmepumpens placering

En luft til vand varmepumpe er det optimale valg for dig, hvis:

  • Indedelen og udedelen kan sidde tæt på hinanden
  • Hvis udedelen ikke skal være for tæt på skel til naboen

Indedelen og udedelen på en varmepumpe bør sidde forholdsvis tæt, da det vil give den nemmeste og billigste montering gennem din husmur. Derudover vil der være lidt støj fra udedelen af varmepumpen. Det gælder også luft til vand varmepumper. Der findes efterhånden rimelig støjsvage modeller på markedet, men derfor er det godt at sikre sig, at man ikke starter en nabofejde over varmepumpens støjniveau. Når du vælger Lind Blik og VVS som din montør af luft til vand varmepumpe, hjælper vi dig selvfølgelig med at finde det optimale sted for monteringen af din luft til vand varmepumpe.

Hvad er prisen for en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er en mellemstor investering indenfor varmepumper. Luft til luft varmepumpen​ er billigere, mens jordvarmeanlægget ​ er dyrere.

Til gengæld kan man spare op til 50% på varmeregningen, hvis man skifter fra et olie- eller pillefyr til en luft til vand varmepumpe. Derfor vil den forholdsvis store investering tjene sig selv hjem over en periode. Disse beregninger hjælper vi dig selvfølgelig med at lave ud fra dit nuværende varmeforbrug og den forventede pris for varmen med varmepumpen.

Er prisen inkl. montering?

Når du vælger Lind Blik og VVS til at monterer din luft til vand varmepumpe er prisen alt inklusiv. Det vil sige, at vi sørger for:

  • ​Materialer
  • Beregninger
  • Montering

Det hele sker i tæt samarbejde med vores kunder, så løsningen passer perfekt til deres behov.

Skal Lind Blik og VVS monterer i Herning og Ikast

Lind Blik og VVSmonterer luft til vand varmepumper i Herning, Ikast og Brande. Vi giver altid uforpligtende tilbud baseret på vores kunders behov, budget og ønsker.

Er du interesseret i et uforpligtende tilbud på montering af luft til vand varmepumpe af specialiserede, KMO godkendte varmepumpemontører, kan du kontakte os på telefon 97 12 52 27, men du er også meget velkommen til at skrive til vores e-mail udfylde vores kontaktformular, hvis du foretrækker det.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainformation

Lind Blik & VVS A/S

CVR: 29623902

Kontaktinformation

Adresseinformation